MARSÈLL privat

MARSÈLL privat

O fuzionare fără sudură de formă, culoare și textură caracterizează abordarea Marsèll la cizmărie. Robust, formele clasice sunt supuse unui proces de denaturare subtil: un detaliu exagerat câștigă importanță vizuală sau este șters în totalitate; pentru tocuri obține o formă sculpturală; finisarea meticuloasă adaugă un accent unde te-ai aștepta cel mai puțin; o felie sau o gaură, se transformă în declarații de proiectare. În același timp, păstreaza  pentru creatiile sale statutul lor de obiecte utile, pantofi, precum și pungi, si câștigă pentru ele un alt sens, datorită unui echilibru rearanjat a tuturor componentelor. Efectul este supus; asertiv liniștit, dacă preferați. “Marsèll coveys clasicism modern”, cu un unghi si un simt organic. Este un amestec de inovație și tradiție.

Un obiect Marsell iti arata cat de indiferent poti deveni la parerea lumii si cat de atent ramai la detalii, forma, expresie si confort. Iar daca acel obiect este o pereche, atunci vei trai tot timpul cu senzatia ca stangul completeaza povestea dreptului si ca totul este la picioarele tale.

 

                

 Marca Marsèll a fost creată în anul 2001. Producția se desfășoară integral în Italia, in-house. Meseria, lucrul manual, calitatea materialelor și modul traditional, artisanal in care se lucreaza, sunt extrem de importante.

Showroom-uldin Milano a fost deschis în 2006. Trei ani mai târziu, spațiul a dat naștere unui adaos în formă: Marsèlleria, un cub multidisciplinar care găzduiește expoziții născute dintr-o căutare adevărată pentru creativitate și forme de exprimare nealterată prin rotație.

Showroom-urile din Paris si New York, au fost deschise între timp. Marsèll are o solidă, însă tactilă expresie in design. Culorile oprite parca, finisajele meticuloase, o liniuță neașteptata schimba viziunea de la arta la utilitatea.

Forma, urmează funcția, nu intr-un mod atât de predictibil.

Note dintr-o conversatie cu Mr. Angelo Flaccavento.

 

 

Leave a comment (all fields required)

Search